Munkatársak

Pálfai Zoltán - plébános

1975-ben születtem Orosházán. Gyermekkorom meghatározó élményei a családi eseményekhez, a játékhoz és az iskolai közeghez kötődnek. Szerettem ugyan ministrálni, de meg se fordult a fejemben, hogy pap legyek. Így volt ez gimnáziumi éveim jó része alatt is Kecskeméten, a piaristáknál. Érettségi előtt egy bő évvel azonban fordulat kezdődött hitemben, útkeresésemben. Lassanként föladtam mindent, ami számomra korábban a pályaválasztás kapcsán szóba jött, s egyre intenzívebben fordultam Isten és az egyház felé. Szülőföldem mindig is meghatározó szerepet töltött be életemben, ezért a Szeged-Csanádi Egyházmegye papnövendékei közé kértem felvételemet. Teológiai tanulmányaim során sokat köszönhettem jezsuita tanáraimnak és nevelőimnek, akik közül kiemelném P. Weissmahr Béla (+2005) és P. Somfai Béla alakjait. Ezekben az években egyre fokozódott az érdeklődésem a szentírástudomány, a nyelvek, a spiritualitás és a szisztematikus teológia különböző ágai iránt. Diakónusszentelésem előtt hosszabb időt töltöttem Teréz anyai nővéreinél, Püspökszentlászlón és Taizében. 2002-ben szentelt pappá Gyulay Endre püspök atya. Papi jelmondatom: "Evezz a mélyre!" (Lk 5,4). Egy év segédlelkészi szolgálat után kilenc éven át voltam felelős az egyházmegye ifjúsági életéért, melynek keretében a Szent Imre Szakkollégium és az Egyetemi Lelkészség vezetése is feladatom volt. Számtalan szép élménnyel, életet meghatározó tapasztalattal lettem gazdagabb ezen évek alatt: felnőtt fiatalok szentségekre való fölkészítésétől, lelkigyakorlatokon át (vízen és szárazon) a különböző ünnepekig.  Közben 2008-ban elvégeztem a Semmelweis Egyetem lelkigondozói szakát, ami mind a mai napig rengeteget segít a személyes beszélgetésekben vagy csoportos foglalkozások alkalmával. 2012 augusztusa óta vagyok Makó plébánosa.
Számomra a papság egy odaadott életet jelent Isten és az emberek szolgálatára, mely az Élet forrásából táplálkozva, közösségi szemlélettel és lelki érzékenységgel kínálja fel ezt a forrást minden embernek.

 

Horváthné Varga Julianna - könyvelő, a képviselő testület világi elnöke

12661954 944681455616064 7091911000259777684 nApátfalván születtem, itt kereszteltek, elsőáldozó és bérmálkozó is a falu templomában voltam. A hittanórákra nagy örömmel jártam, meghatározó közösségi élemény volt számomra, ezt dr. Katona István püspök atyának is köszönhetem, aki mindig nagy-nagy szeretettel és türelemmel fogadta az apátfalvi plébánián a gyerekeket. 12 éves koromban költöztünk Makóra. Házasságot az újvárosi templomban kötöttem, lányomat és fiamat is itt kereszteltük. Éveken keresztül a Marosmenti Áfész-nél számlaellenőrként dolgoztam. Majd számítástechnikai, pénzügyi és mérlegképes könyvelői tanulmányokat folytattam, eközben Szegeden helyezkedtem el egy könyvelőirodában, emellett egy környezetvédelmi alapítvány pályázatainak pénzügyi vezetője és könyvelője vagyok. 12 éve könyvelem az újvárosi egyházközséget, öt éve a belvárosit és a környező vidéki plébániákat. Szabadidőmben a plébánia közösségi életébe is szívesen segítek.

 

Horváth Tímea - kulturális szervező

Gyermekkorom óta kötődöm az újvárosi egyházközséghez, hiszen itt kereszteltek, itt voltam elsőáldozó és bérmálkozó is. Középiskolás éveim alatt kapcsolódtam be aktívabban a plébánia közösségi életébe. 13 évvel ezelőtt kezdtem dolgozni az egyházközség alkalmazásában. Munkakörömhöz tartozik a plébánia közösségi terének működtetése, a pályázatok szakmai programjának koordinálása és az egyházközség rendezvényeinek a szervezése. Mindezen feladatok ellátásához nagy segítséget jelentenek számomra a projektmenedzseri, a kulturális rendezvényszervezői és az andragógiai tanulmányaim.

 

Totobé Ferencné Nóra - etika tanár, hitoktató

nóra kép

Makón születtem és itt is élek a családommal. Férjemmel 1990-ben kötöttünk szentségi házasságot. Négy gyermekem van. Hittant és  etikát tanítok. Újvároson kereszteltek meg és a munkám, valamint a hitéletem is ide kötődik. A képviselő-testület tagjaként próbálok keresztényként tevékenykedni Makó-Újvároson.

 

 

Cseh Gábor - hitoktató

Szűcs Tamás - hitoktató